Youtube...sebut saja nama Youtube tentu sahaja ramai orang yang sudah mengetahuinya.Youtube adalah tempat perkongsiaan video berbentuk flash yang paling famous buat masa sekarang.Jadi tidak mustahil kalau dalam sehari mungkin beratus ribu ataupun berjuta orang yang memasuki laman Youtube untuk menonton video kesukaan mereka. Di Youtube kita bukan saja boleh menonton video tetapi dalam masa yang sama kita juga boleh membuat bisnes..bisnes apa?kalau nak tahu bisnes apa boleh ketahui dari kak lisa


. Tetapi aku bukan nak cerita pasal buat bisnes hari ini tetapi nak cerita macammana kita nak download video daripada Youtube.. Sebab apa nak download? Antara sebabnya ialah untuk dijadikan koleksi video kegemaran kita.Antara sebab yang lain adalah mungkin merasa boring untuk tengok video di youtube sebab selalu sangkut-sangkut,macam yang selalu aku kena..ialah pakai streamyx broadband pakej Rm60 memanglah macam tu..slow giler.Jadi kalau dah download kita boleh tengok dalam komputer ataupun masukkan kedalam handfone.Jadi tidaklah sangkut-sangkut lagi.Ok.. untuk download video dari youtube kita boleh pakai software video downloader.Mungkin masih banyak lagi software2 lain yang boleh download video dari Youtube tetapi buat masa sekarang aku suka pakai software ini sebab cara nak pakai dia semudah ABC (mcm ayat yang pakar MLM selalu pakai je ni hehehe).Ok..kalau rasa berminat boleh tgk caranya dibawah.1-mula2 anda kena download dulu software ini dari laman web pembangunnya di sini software ini free tak perlu bayar.saiz failnya hanya kira-kira2.72MB dan serasi digunakan untuk pelbagai versi windows termasuk Xp.
2-pilih salah satu untuk didownload

3-Copy dan paste url dia
4-Pilih format apa yang anda hendak aku selalu pakai Avi je.


5-Lihat video sedang di download
6-Sekarang sudah siap..
semoga tutorial ini dapat membantu dan memudahkan anda untuk download video dari Youtube..


Post a Comment

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.