semalam waktu sedang berjalan-jalan membaca cerita sex sensasi dan panas di blog ohartis aku ada tertengok ada slide di penjuru bawah sebelah kanan yang tertulis "INI MUGKIN LEBIH PANAS!" dan link tajuk related post dia yang lama.aku fikir cara ini memang sangat cool untuk menarik minat pengunjung untuk klik dan meneruskan bacaan mereka.Dengan cara ini dapat membuat pengunjung akan berada lebih lama di blog dan seterusnya dapat meningkatkan lagi page view di dalam blog kita.The slide adalah plugin yang dibuat oleh SimpleReach untuk digunakan di blog berplatform wordpress,tumblr,drupal,blogger dan lain-lain.The slide menggunakan ‘asynchronous loading” dan ia tidak akan mempengaruhi kecepatan loading posting blog korang.Setiap post yang di recommend akan ditentukan oleh SimpleReach sendiri berdasarkan beberapa faktor yang mereka tentukan sendiri.seperti artikel yang paling banyak di share di social network dan juga berdasarkan artikel posting yang paling popular.


Berminat untuk pasang the slide related post seperti di blog ohartis dalam blog korang.Jom ikuti tutorialnya dibawah.

1.korang perlu download full template blog korang dahulu kerana SimpleReach sendiri yang akan memasukkan script kedalam blog korang.

2.kemudian pergi ke SimpleReach.com untuk mendaftar.

3.masukkan nama,email,password dan link blog korang dalam form seperti dibawah ini dan klik sign up.

4.kemudian pilih platform blog korang iaitu blogger.Selepas itu korang upload semula template blog korang yang korang download pada langkah pertama tadi.


5.kemudian download semula template korang setelah SimpleReach memasukkan slide script.

6.kemudian save template korang dan korang telah selesai membuatnya.Jangan panik jika slide itu lambat muncul kerana kesemua post korang sedang  diindek dan apabila sudah selesai slide itu akan keluar.Selamat mencuba dan Semoga berjaya.

p/s:demonya boleh tengok di blog aku ini.

8 comments:

  1. boleh tak saya nak tahu. mcm mana erk nak buat sitemap mcm blog ni?

    ReplyDelete
  2. xjadi laa bro nak login pun tak boleh cam ada masalah jew

    ReplyDelete
  3. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete
  4. makasih buat infonya, infonya sangat menarik,blognya sangat kreatif...
    kunjungan yang bermanfaat thank

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.