Tentu bosan dengan penampilan showing post with label yang standart blogspot punya kan.Apa kata kita cantikkan sikit dia dengan kode css.Korang boleh ikuti cara nak buat dia kat bawah ni.

1.pergi ke edit html.Kemudian copy kode css kat bawah ni dan letakkan dia di atas kode </b:skin>


.status-msg-body{
padding:10px 0;
position:absolute;
text-align:center;
width:540px;
z-index:4
display:none;}

.status-msg-wrap{
font-size:12px;
margin:5px auto;
position:relative;
width:90%;
color:#000;
text-shadow: ##fff 0 1px 0;
padding-bottom:5px
}

.status-msg-bg{
background:#ddd url('http://lh3.ggpht.com/_ESZUCPXfZRg/TB2LKDXVFOI/AAAAAAAAFdU/-TGPBNx0p_k/search-icon.png') no-repeat;
position:relative;
width:500px;
height:40px;
border:1px solid #cecece;
z-index:1;
margin-left:5px;
}

.status-msg-border{
border:0px solid #000;
position:relative;
width:540px;
}

2.save template.dan tengok perubahannya ya.Selamat berjaya.

p/s:korang boleh adjust sikit width,background dan border dia mengikut kesesuain blog korang.

6 comments:

  1. ..saya tak faham macam mana nak buat..please, help me..

    ReplyDelete
  2. ASsalammualaikum... Salam Sejahtera ..Saya sudah buat tetapi
    tiada hasil pun ?? Kenapa?? adakah kena tunggu untuk sehari ia loading or tersalah letak kod di tempat sepatutnya ?..

    Harap Bantu ..

    ReplyDelete
  3. x perlu tggu sptutnya terus jadi..mgkn ada kesilapan kot..

    ReplyDelete
  4. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.