bgKepada Anda yang suka mengedit template ataupun baru ingin bermula berjinak-jinak dalam mempelajari coding mungkin Notepad ++ ini sangat berguna untuk memudahkan kerja-kerja mengedit template anda itu.Notepad ++ berjalan pada MS Windows dan menyokong banyak bahasa pemrogrmam web contohnya seperti C, C++, C#, Java, JavaScript, XML, Visual Basic, Python, Perl, Tcl, HTML, Ada, ASP, PHP, CSS dan banyak lagi.Notepad ++ juga menyokong Syntax Highlighting dan Syntax Folding dan sudah tentu tidak terdapat pada Notepad yang asal yang disediakan oleh MS Window.

Screenshoot Notepad ++

Untitled

Selain dari Notepad ++ mungkin terdapat text editor yang lain seperti Bluefish Editor,Selida HTML Editor dan lain-lain tetapi bagi aku Notepad ++ ini adalah yang terbaik yang aku gunakan setakat ini.Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Notepad ++ anda boleh membaca kelebihannya di Homepage Notepad ++.Anda boleh dapatkan Notepad++  ver5.6.3  itu dibawah.

Download Notepad++ ver5.6.3


10 comments:

 1. :D thanks for sharing ye Ariey...

  ReplyDelete
 2. eh, xtau plak aku notepad ada notepad++..huhu

  ReplyDelete
 3. wow nice la ariey..hurmm aku ade je nak wat tutorial..tapi tak tahu cane nak wat code box..nnt kuar mendelain plak kat box tu cane ek..

  ReplyDelete
 4. Ko nak buat code box ke neon nanti aku ajar..

  ReplyDelete
 5. betul tu ariey. sangat bagus notepad++ ni. untuk coding, dah siap highlight sume tuh...

  ReplyDelete
 6. betul tu beliamuda..Notepad ++ yg terbaik setakat ini

  ReplyDelete
 7. ade gak yg lain yg best.. kompozer, pspad, amaya..
  tp aku skrg pkai dreamweaver je sbb dh terbiasa..

  ReplyDelete
 8. Anarm Dreamweaver best ke aku belum pnah try..nanti boleh cuba

  ReplyDelete
 9. pergh...

  dreamweaver mmg best...

  anda mmg kene cuba ariey... ekeke~ :D

  ReplyDelete

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.