kepada anda yang suka bersosial didalam jaringan internet sudah tentu anda mempunyai satu tempat untuk bersembang dengan kawan-kawan anda sekurang-kurangnya di friendster atau lebih advance lagi anda mempunyai blog anda sendiri,macammana pula dengan Yahoo Messenger pernahkah anda menggunakannya?Sebut sahaja nama yahoo messenger tentu sudah ramai dikalangan anda yang sudah sinonim dengan nama ini dan apa kegunaanya.Di yahoo messenger anda tidak terbatas untuk berchating sahaja malahan anda juga boleh buat bisnes secara online.. Contohnya jika anda seorang guru anda boleh buat kelas tambahan untuk mengajar seperti bahasa Inggeris atau apa sahaja ilmu yang anda ada.Market anda juga sudah tentu luas tidak tertumpu kepada kawasan sekitar anda sahaja.Jadi tentu seronok anda bersosial dan buat bisnes.Tetapi adakah anda tahu bagaimana caranya untuk memberitahu kawan-kawan anda yang anda sedang online di Yahoo Messenger?Tentu sudah ramai yang mengetahuinya tetapi bagi yang tak tahu lagi aku akan tunjukkan caranya untuk anda memberitahu kawan-kawan anda (berapa banyak anda daaa) yang sedang online di Yahoo Messenger.kini jika anda sedang online di yahoo messenger kawan-kawan anda yang sedang berada di dalam Friendster ataupun blog anda mengetahui yang anda sedang online di YM bila ternampak gambar seperti ini



yang mengatakan anda sedang online..Gambar ini aku curi di blog taukey sebab dekat blog aku takde sebab aku tak berapa minat nak YM lagi buat masa sekarang..Kalau rasa nak berchating dengan Taukey.com boleh pergi ke blog dia di sini Jadi sebelum aku membebel panjang-panjang lebih baik aku beritahu macammana nak letak benda ni di dalam halaman friendster ataupun di blog anda,cara-caranya seperti di bawah senang je seperti ABC..Air batu dan campur.

Anda select dan copy semua yang ada di dalam kolum ni dan anda pastekan di dalam HTML area.




Tulisan id yahoo anda itu anda tukarkan dengan e-mel anda dan nombor '1' itu anda boleh tukar dengan dengan no yang mewakili ikon yang anda mahu letakkan di dalam halaman friendster ataupun blog anda,seperti gambar dibawah.sorry gambar tak berapa terang,anda boleh klik gambar itu untuk besarkan dia.ok.. selamat berchating kepada anda..




:woooh:

2 comments:

  1. jomla chatting dengan aku :))

    ReplyDelete
  2. haha..nanti ada masa aku chatingla dgn kau:D

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.