lightbreaker-blogger-template Adakah anda ada meletakkan iklan adsense didalam blog anda jika ada tentu tutorial ini akan membantu membuatkan ruangan iklan adsense anda akan kelihatan lebih kemas dan bergaya.Dan dengan membuat nav element bottom ini juga anda berkemungkinan akan mendapat lebih banyak klik untuk iklan adsense anda. Nav element bottom ini sebenarnya bukan hanya boleh diletakkan untuk iklan adsense sahaja tetapi ada bebas untuk meletakkan apa sahaja iklan seperti nuff,advertlets dan sebagainya dan tutorial aku ini aku akan tunjukkan untuk iklan adsense bersaiz 728X15 kerana iklan ini seakan-akan page didalam blog anda dan akan mudah mendapat klik dari pengunjung.Contoh Nav element bottom ini anda boleh tgk disini dan kalau baik hati bolehla memberi sekelik dua tapi jangan lebih-lebih nanti tak pasal-pasal kena fraud klik plak.kedudukan nav bar element ini biasanya diletakkan di bawah navbar tetapi anda boleh juga untuk meletakkannya di bahagian footer.
screenshot.2 screenshot nav element bottom
Ok jika anda rasa berminat untuk membuatnya anda boleh ikuti langkah-langkahnya dibawah.
1-pergi ke layout--->pilih edit HTML.
2-cari kode ini  ]]></b:skin>
3-kemudian anda copy kode dibawah ini dan pastekan diatas kode </b:skin> tadi.
#nav-element-bottom{
background:#131313;
border: 1px solid #101010;
width:925px;
margin:0;
padding-left:12px;
padding-top:5px;
height:20px;
float:center
}
4-kemudian anda cari kode ini <div id='main-wrapper'>
5-selepas itu kode dibawah ini anda pastekan di atas kode <div id='main-wrapper'> tadi .
<div id='nav-element-bottom'>
pastekan kode google adsense anda disini
</div>
6.Selesai.Semoga berjaya
p/s:yang aku tandakan dengan warna merah anda boleh tukarkan bersesuain dengan blog anda.Untuk membuatkan background nav bar element bersesuain dengan warna blog anda,anda boleh dapatkan software HTML color kode disini.Jika mahu membuatkan nav bar element lebih tinggi kerana mahu meletakkan iklan untuk nuff atau adverlets anda tukarkan angka yang aku tandakan dengan warna biru itu.

Tutorial akan datang aku akan tunjukkan cara-cara untuk membuat carousel


12 comments:

  1. ariey, kod colour html x yah software dah, guna yg online je, tgk sini:

    http://dauslife.blogspot.com/2009/09/memasang-butang-html-color-code.html

    Try la, kalau rasa nak share, bleh gak...

    ReplyDelete
  2. kat blog ko yg ni xde plak ek.. tapi better letak kat bahagian atas kot.. sng org nak nmpk..

    ReplyDelete
  3. widget tu bagus jgk daus tp software yg aku guna skrg aku rasa lebih mudah nk pakai sbb kalau pakai widget tu payah nak tahu apa warna blog ko xkn nk cari satu2..kalau pakai software ko hanya perlu tunjukkan cursor dkt warna dan copy color code dia mudah kan.

    ReplyDelete
  4. kat blog aku ni xde ezany sbb google x support bhsa melayu dan aku xnk adjust code sbb takut kena ban nanti hbs plak adsense dkt blog2 aku yg lain

    ReplyDelete
  5. aku biase gune colorzilla je..senang..1klik je. ni ke ko kate ko punye blog video tu? kod tu ade slh ckit..id='nav-element-bottom' xde perkataan on.

    ReplyDelete
  6. bukan yg ni yg lg satu yg tu mcm suam2 kuku je dah..yg ni boleh tgk online sekadar koleksi cerita utk aku tgk...betul la nasib baik ko nmpk landivai kalu x comform x bole buat

    ReplyDelete
  7. haha kenala sbr sikit zan cari traffik ke blog dulu tu yg penting barula dpt duit adsense

    ReplyDelete
  8. haha. aku dengan baik hati klik2. hee

    ReplyDelete
  9. tq acap,nanti aku blanja ko minum haha

    ReplyDelete
  10. duulu berminat gak dgn ggoogle adsense ni tapi bila da setahun letak, tak mendatangkan hasil mmg tak best..hrp page impression je tinggi..

    ReplyDelete
  11. neon google adsense ni utk dpt income payah sikit jd kita kena pandai ltkan iklan baru ada org klik

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.