1zx8gw

Puas Hati..itulah yang boleh aku katakan apabila menggunakan pelayar Mozilla Firefox 3.5 special Edition ini.Selain daripada paparannya yang cantik Pelayar Mozilla Firefox 3.5 special Edition ini juga sangat pantas berbanding dari versi yang biasa.Anda tidak perlu menunggu lama untuk membuka Pelayar Firefox yang terbaru ini dan untuk membuka sesuatu halaman juga agak pantas.Pelayar Mozilla Firefox 3.5 special Edition ini dilengkapi dengan 24 extension aktif,2 pasang thema,14 jenis plugin yang telah siap terpasang dan terdapat banyak tweaks.

Sila Lihat Info Tweaks dibawah ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut;-

*The piratebay website Tweaked (no more advertisements)
*No waiting time for all megaupload family website and auto CAPTCHA filling and autodownload.
*No more advertisements in windows hotmail. (Enjoy it as a premium user)
*Spelling checker For NEWAGE-OS Chatbox
*Deviantart website tweaked (changed the main theme)
*Warez bb Tweaked ( changed the main theme)
*Youtube website Tweaked (changed the main theme)
*Always centered images
*IMDB website Tweaked (changed the main theme)
*Google page tweaked ( newage-os google and few improvements in the visualization results and google method)
*Link checker (for Rapidshare links and Megaupload)
*Quick preview when mouse over opened tab
*Move between the tabs with your mouse wheel (when mouse on the tabs)
*Automatic Password generator
*New dictionary features (highlite a word that you need to know and right click on it then select "Quick Wiki"
and "quick look in wikipedia" it will open a popup with the definition of that word, Or a faster way is to
highlight the word then holding down Ctrl button and right click. Or use Shift + spacer buttons for another wiki
imput.

Ini adalah contoh Halaman Google yang telah diubah themanya.

screenshot.25

Untuk membuat halaman Google kelihatan seperti ini anda boleh ikuti caranya dibawah.

1.Jika belum ada pelayar Mozilla Firefox 3.5 special Edition ini anda boleh download disini.Dan sila download (notepad ++ ) disini.

2.Kemudian Install pelayar Mozilla Firefox 3.5 special Edition dan Notepad++ itu kedalam komputer.

3.Buka Pelayar Mozilla Firefox itu dan pergi ke Tools—>Add-Ons

screenshot.26

4.Kemudian pergi ke User Styles.Pilih Google Neuropass www.newage-os.org

screenshot.27

5.Klik Edit.Kemudian Copy semua yang ada didalam Google Neuropass www.newage-os.org itu dan pastekan didalam notepad++ txt file.

screenshot.28

6.Kemudian anda tekan CTR+F dan cari Google.Com dan gantikan kepada Google.Ca .”Ca” adalah untuk canada.

screenshot.29

7.Setelah selesai gantikan anda Copy Semua yang ada didalam Notepad itu dan pastekan kembali kedalam Google Neuropass www.newage-os.org itu tadi kemudian save.

8.Selesai.Selamat menggunakan Pelayar Firefox yang pantas dan cantik.


9 comments:

  1. no advertisement ?! x adil lah bagi bloggers ..

    ReplyDelete
  2. dia igt ads nuffnang yg tak kluar kot tu.. hehe..

    ReplyDelete
  3. nmpk cam besh.. nnt aku try.. tp yg ni mesti org len yg tweak kan.. maksud aku bkn mozilla yg keluarkan secara offical..

    ReplyDelete
  4. @Naddy Tp lajukan..Powerrr

    @Ezany..Aku pun x brapa pasti jgk tapi dorg ckp yg ni special edition..

    ReplyDelete
  5. try guna yg ori jer ..
    skrg pon dah ada 3.5.2

    ReplyDelete
  6. wah mantab nich postingnya.. info yang bagus kawan. nambah ilmunya rizky

    ReplyDelete
  7. Tq Riz..semoga infonya berguna

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.