Adakah anda sudah mengetahui cara untuk memasang Widget Feedback kampyle didalam blog anda,jikalau belum mungkin tutorial ini akan dapat membantu anda.Tujuan kita meletakkan widget Feedback kampyle ini adalah kerana untuk mengetahui apa sahaja pandangan,berkongsi idea ataupun permintaan daripada visitor yang mengunjungi blog kita.Dengan adanya widget Feedback kampyle ini akan lebih memudahkan kita untuk membantu setiap visitor yang mempunyai masalah dan memerlukan pertolongan daripada kita.Kepada anda yang berminat untuk memasang Widget ini boleh ikuti Tutorialnya di bawah.Contoh widget boleh klik sini

1.Pergi ke Laman Web Penyedia Widget ini Klik Sini.


2.Anda perlu Register terlebih dahulu sebelum dapat menggunakan Widget Ini.


3.Anda boleh pilih untuk menggunakan default feedback Form @ Advance.Kemudian klik next.


4.Disini anda boleh pilih untuk menukar warna dan jenis widget.Kemudian klik next.5.Kemudian anda copy code yang diberi.


6.Cara untuk memasang widget ini ada perlu pergi ke layout,Page elements dan edit Html.Code yang pertama anda pastekan di bawah ,Code yang kedua anda Copy dan pastekan sebelum @ anda boleh pastekan di Html/JavaScript. Klik add a gadget dan pilih Html/JavaScript.

7.Siap dan Selamat mencuba.

Post a Comment

Sila tinggalkan komen ada dibawah ini dan yang berkenaan dengan post sahaja dan semua komen akan ditapis dahulu sebelum ditampilkan.